Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 25 martie 2017

Asumati un risc, sau pierzi o sansa.


In fiecare din noi, curajul este scara pe care urca toate celelalte virtuti (C. Luce). Suntem 7 mld. de locuitori pe Terra, deci tot atatea scari. Cu siguranta unii au scara asta mai lunga, altii mai scurta. O certitudine o reprezinta faptul ca nimanui nu-i lipseste scara asta, adica nu exista om fara curaj. O prima virtute care trebuie sa urce pe scara curajului este intelepciunea.
Intelepciunea este baza celorlalte virtuti, iar Da Vinci spunea ca este "fiica experientei!". Iar pentru a continua teorema spunem ca: experienta este mama oricarei certitudini.
Astfel impreuna am descoperit: "curajul este inceputul biruintei, al reusitei" (Plutarh). Deci ceea ce incepe prin "curaj", continua prin intelepciune, se completeaza prin experienta, care duce la certitudine si se incheie cu "reusita". Exact ca in orice confruntare, sau competitie: chiar daca ambele parti implicate au curaj, diferenta o face cel care are mai mult curaj.
Am facut aceasta trecere cu trimitere la unele citate celebre pentru descoperi impreuna cat de important este sa nu pierdem sansele care ne apar in viata: sansa de a face lucruri extraordinare, sau de a trai intr-un mod frumos si de a livra pasiune celor din jur.
Si cand ne gandim ca tot ce avem nevoie la inceput este curaj, curaj, curaj. Nimanui nu-i surade ideea de a fi pierdut vreo sansa, de aceea am pus pe tapet acest lant care trage dupa el de cele mai multe ori si reusita/succesul/ sansa.

Cu totii riscam mai mult, sau mai putin in diferite momente ale vietii. Important este sa nu cautam noi cu orice ocazie riscul pentru ca ne cauta el pe noi. Iar daca vom fi suficient de curajosi vom gasi solutiile intelepte potrivite situatiilor intampinate.

Iar Edison spunea ca majoritatea esecurilor din viata sunt ale oamenilor care nu-si dau seama cat de aproape sunt de succes atunci cand renunta. . .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu