Totalul afișărilor de pagină

marți, 22 iulie 2014

E cineva care nu are acasa blugi?


E clar cel mai popular articol din intreaga lume si nu lipseste din garderoba niciunei persoane de pe planeta.
Cu o istorie interesanta si veche acest celebru “denim”, era exportat in secului al XVI-lea de indieni sub forma unei tesaturi indigo aspra si grea si cumparata de marinarii portughezi pentru a-si face vele pentru corabii. Primii pantaloni din acest material erau purtati de mineri si cowboy. In aceleasi vremuri Flota Genovei din Italia a folosit acest material pentru a face pantaloni rezistenti marinarilor sai care puteau fi purtati atat uzi cat si uscati, iar spalarea acestora se facea prin atarnarea lor intr-o plasa de pescuit in partea din spate a navei. In timp, in contact cu sarea se decolorau usor, devenind “prespalati”. “Blue Jeens” este derivat de la “albastru de Genova”, chiar daca materialul provenea dintr-un oras din Franta. Abia dupa 200 de ani in Bavaria s-a nascut Levi Strauss, care a emigrat in scurt timp in New York. Secretul este atat in material, cat si in tesatura cu fir la vedere atat din lateral, cat si de la buzunare.
 In zilele lui 2014 perechea potrivita de jeansi poate face minuni atunci cand e vorba de silueta. Au puterea magica de a face o persoana sa para mai supla si mai inalta.
Chiar daca iubim un brand si ne place cum suna, ei bine modelul potrivit e cel care tine cont de forma corpului. Pe langa regula antica de “a purta ce ne sta bine”, trebuie sa respectam si dictatura trendurilor lansata de maile branduri, precum boyfriend – care a revolutionat pur si simplu peisajul modei. Trendsetterul acestora este Katie Homles care purta degajata in 2008 o pereche de blugi masculini prin Beverly Hills. In ultimii ani acest articol nu lipseste din garderoba niciunei fashioniste. Modelele evazate spiritul ’70 a fost renascut prin jeansii evazati care compun cu usurinta o tinuta casual sau una eleganta, foarte potriviti pentru zilele de vara. Blugi cu talie foarte inalta – sunt acei blugi care fac o persoana sa para mai inalta daca aceasta respecta simple asocieri cu topuri scurte. Jeansii prespalati – au umplut la refuz magazinele de mass-market, cu nuante de gri perfecte pentru cele neconformiste tinute. Merg cu succes in continuare si blugii conici sau skinny sunt inlocuitorii perfect ai pantalonilor negri office. Daca sunt si rupti vor garanta un outfit casual de mare succes.

In top sunt clar boyfriend, atentie insa pentru orice am purta sau chiar daca nu am purta nimic, cea mai importanta este ……. atitudinea. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu