Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 aprilie 2014

Ce faci când vrei mai mult?


Nu vă întrebați adesea: "oare dacă îmi cumpăr acea mașină îmi mai doresc altceva?", "E un vis și nu pot să o cumpăr, dar totuși dacă aș avea-o aș fi împlinit" - ne spunem.
Totuși împlinirea e o stare temporară. Cât ține? Până când facem loc unei alte dorințe mai mărețe, mai costisitoare. Din acest punct începe cursa până la următoarea achiziție. Este clar și nu poate să conteste nimeni faptul că asta este definiția evoluției omenirii. Cea mai simplă comparație e cea cu scara pe care o urcăm. Întrebarea e de ce vrem mereu să urcăm tot mai sus? Probabil ne e teamă de vremea când vom obosi să urcăm și atunci să avem de unde să coborâm. Cel mai sănătos e ca orice urcare și coborâre să fie treaptă cu treaptă. Probabil ați auzit de expresia unora care "au urcat atât de brusc undeva spre un vârf, încât au căzut dramatic" .  
"Deci, ce facem când vrem mai mult?" E simplu ... obținem mai mult.
"Bun, dar ce facem cu cei care nu au obținut deși au vrut?"  Iar e simplu ... nu au vrut cu adevărat. 
 
Dacă am avea timp să trăim și să facem experimente cu evoluția unor oameni și să călătorim în timp și spațiu de la un destin la altul, am descoperi cum fiecare om are oportunitatea lui, la vremea lui. Sunt oameni care au succes atât de mult într-un domeniu, încât ești convins că dacă i-ai muta în cu totul alt domeniu ar avea și acolo performanțe.
Ce-ar fi să ne imaginăm un scenariu: 
- stai la o cafenea ..., apoi dintr-o simplă respirație adâncă ajungi la o stare de bine, impusă forțat dacă e nevoie :) , apoi aduni oportunitățile din ultima vreme într-un gând. Iei de pe masă un șervețel și le scrii acolo, cât mai pe scurt. 
Ex: telefonul primit de la un prieten despre o întâlnire la sfârșit de săptămână, zâmbetul unei colege de clasă, construirea unei noi clădiri de birouri care va oferi noi locuri de muncă în oraș, gândul că de săptămâna viitoare mergi la sală, certitudinea că anul ăsta te lași de fumat, în agenda telefonului tău ai cel puțin un prieten pe care să-l suni să-ți recomande un job pentru prietena ta s.a.   
- strângi frumos șervețelul și îl pui în buzunar;
- continui cafeaua liniștit, ba nu ... mult mai liniștit pentru că ai făcut un prim pas pentru a urca o nouă treaptă;
- vă asigur că acel șervețel va deveni un accesoriu de buzunar și își va găsi loc și atunci când vei ieși din casă cu altă ținută.
 
Este bine să vrem mai mult, important e să nu vrem totul, pentru că atunci nu vom avea nimic. By me :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu