Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 30 noiembrie 2011

ŢARA LUI ANDREI se poate schimba simplu

Fiecare dintre noi trebuie sa ne asumam un singur lucru:
- sa rasplatim tot ceea ce pana acum consideram gratuit. Fiecare serviciu, fiecare gest, zambet, sprijin, favor, incurajare.
Replica “nimic nu este gratis” poate insemna mult in sensul bun intr-o natiune in care suntem toti educati de mici sa "prestam” pe mai nimic.

O atitudine pozitiva ne salveaza de la inec – deci e foarte simplu sa punem in circuit toti in acelasi timp recompensele.
Toti sa rasplateasca tot ce primesc de la tot ce ii inconjoara . . . va asigur ca se va schimba absolut tot.
Aceasta terorie este salvatoare prin efectul “recipricei”, astfel incat, nici nu terminam de recompensat ca deja incepem sa primim rasplata pentru ceea ce oferim mediului, oamenilor, Universului. Oare e chiar atat de greu sa constientizam ca nimic nu trebuie sa fie gratis. Fiecare serviciu isi are pretul sau suficent de mic cat sa poata fi platit de oricine si suficient de mare cat sa puna in miscare circuitul reciprocitatii.


O atitudine negativa ne ineaca chiar si pe uscat – nu vreau sa ofer pentru ca nu am nevoie sa primesc. Ma descurc sau sunt capabil sa imi obtin suficient cat sa pot trece prin viata – aceasta este atitudinea cu efecte distructive asupra fiecaruia si asupra celor din jur.

Efectul grupului unit este garantat castigator pentru fiecare membru. .. Am putea invata asta de la furnici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu