Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 3 august 2011

Inca nu am vazut tot

Lipsa unei promovari agresive din domeniu turistic intern ne determina sa credem ca nu mai este nimic de vazut pe la noi si pentru orice vacanta mai lunga sau mai scurta trebuie sa iesim din tara.
Astfel, cei din Banat cu siguranta nu au vazut tot ce poate oferi nordul tarii, iar cei din nord nu au descoperit inca tainele Transilvaniei. Bucurestenii - clar - aleg Brasov plus imprejurimi, multi viziteaza delta, si tot asa...
Am descoperit cateva ponturi:

Belis Fantanele - zona CLUJ statiune climaterica permanenta, situata la 25 km. de Huedin, la o altitudine de 1.350 m, care dispune de un lac de acumulare in apropiere, ce ofera numeroase posibilitati de agrement, dar se poate practica si ski pe partiile naturale din zona.


Calimanesti-Caciulata - statiune balneoclimaterica renumita din Romania, situata la 18 km. de Ramnicu Valcea, la iesirea Oltului din Carpatii Meridionali, la o altitudine de 260 m. Statiunea Calimanesti-Caciulata este vestita, inca de pe vremea romanilor, pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale si dispune de instalatii moderne pentru bai, hidroterapie, electroterapie, kinetoterapie, aerosoli, sali de gimnastica medicala.


Rezervatia mixta Cheile Nerei-Beusnita – este situat în sud-vestul ţării în judeţul Caraş-Severin acoperind întreaga zonă sudică a Munţilor Aninei şi o parte din zona nordică a Munţilor Locvei.


Manastirea Voronet denumita si Capela Sixtina a estului, se afla la 39 km. de Suceava, construita de catre marele domnitor al Moldovei, Stefan cel Mare.
Ce sa mai zicem de coloristica exterioara unica in lume: albastru de Voronet.

Transalpina – Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali.Peştera Şura Mare - se afla langa localitatea Ponorsi este traversata de catre raul Ohaba, care formeaza un lac interior, aici descoperindu-se cea mai mare colonie de lilieci din tara;


Statiunea – Cap Aurora cea mai tanara statiune de pe litoral, desi a fost inaugurata tocmai in 1973, intre Neptun si Venus, la numai 5 km de Mangalia. Descriere intr-un cuvant: verde, este o statiune verde.
Trebuie sa ai si tu un pont, asa e?

2 comentarii: