Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 iulie 2011

Textul zilei: nicaieri nu este mai bine decat in locul unde nu ai ajuns inca

In fiecare din noi exista acel motoras de dezvoltare, de extindere si niciunde nu e loc de oprit, si nicicand nu e timp pentru un interludiu.

Ne invartim intr-un colimator, ca intr-un bulgare care se tot mareste, se ingreuneaza, dar care pe noi ne intareste si ne motiveaza. Pe parcurs - realizam sau nu - suntem din ce in ce mai puternici, mai creativi, muncim din ce in ce mai mult.

De ce?
Pentru ca si bulgarele creste si e tot mai greu, iar uneori chiar il impingem pieptis.
Dar totusi, de ce facem atat efort? Doar din cauza motorasului interior care ne tureaza la maxim pentru ajunge … unde? … in acel loc in care nu am fost niciodata!
In fiecare bulgare exista un om mai puternic, sau mai slab. Privim in jur si observam cu ochiul liber cum sunt ceilalti.
Bulgari mai mari, bulgari mai mici, bulgari repezi sau lenti, bulgari deformati, sau perfect conturati, bulgari intunecati si dezordonati sau sclipitori.
Oricat am incerca sa impingem in doi sau mai multi la acelasi bulgare, nu reusim. Fiecare isi impinge pripriul bulgare.
Un singur lucru ne-ar ajuta enorm . . . daca am sti cum, la un moment dat, sa oprim acest motoras pentru a privi in jur, pentru a respira viata, pentru a ne bucura de ceea ce suntem si ceea ce am realizat, pentru a crede in ceea ce suntem si ceea ce realizam si apoi – firesc – pentru a reponi motorasul convingatori de ceea ce vom fi si vom realiza!

2 comentarii:

  1. Aşa este, Ovidiu, totuşi...nicăieri nu este mai bine decât acolo de unde simţi că n-ai mai pleca niciodată...şi nu ştii de ce...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca cuvantul asta "niciodata" ne atrage, apoi indeparteaza, apoi iar ne atrage :)

    RăspundețiȘtergere