Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 martie 2011

Traim sau calatorim prin timp?

Pretiosul nostru timp. . . Nimic nu se compara cu o secunda de bucurie, sau emotie, sau teama, sau cat de mult valoreaza amintirile frumoase, care de fapt nu sunt altceva decat secundele noastre consumate la un moment dat.
In ultima vreme fiecare dintre noi ne-am intrebat daca nu cumva timpul s-a comprimat si daca:
o ora are mai putin de 60 de secunde? sau o zi mai putin de 24 h??? . . .
Hmm . . fizic vorbind timpul pare a se fi comprimat, biologic insa aceasta comprimare nu are sens. Hai sa ne imaginam:
- un corp “biologic” sau “anatomic” sau “zoologic” :) nu se poate oxida mai repede decat ii era dat sa o faca si pana inainte de aceasta comprimare. Deci daca fizica s-a comprimat, iar biologia nu, inseamna ca vom trai calendaristic mai mult.
Uite o veste trista trasformata intr-o veste buna ! Am citit undeva ca persoanele pozitive rezolva mai mute lucruri decat persoanele negative. Da, e adevarat, ca cele negative sunt mai precaute, daci risca mai putin. Dar daca nu risti, nu simti ca faci lucruri deosebite. Stiti cum se zice cand primesti un mar pe tava, il mananci si s-ar putea sa lasi mai bine de jumatate in tava, k parca e cam acru si nici nu-ti mai aduci bine minte detaliile acelui moment, dar daca te caţări într-un copac înalt, cu crengi mari si cu greu rupi un mar din varf. Il stergi cu maneca, apoi il manaci cu pofta, aaa ba chiar iti mai iei unul in buzunar, pt ca stii ce greu te-ai catarat. Si nici momentul nu-l uiti asa rapid.

Deci oameni buni, haideti sa ne cataram pe idealuri, pe şansele noastre, pe tot ce ne poate face mai inalti, mai frumosi, mai curajosi. Cum sa fim luminati daca nu stam in lumina reflectoarelor, cum sa fim cunoscuti daca stam dupa usa, cum sa visam daca noptile nu le dormim din cauza grijilor ca suntem mici, neajutorati, neputiinciosi, fara bani si in plina criza. Nimeni nu ne ameninta mai mult decat o facem noi insine.

Nu avem mult timp, dar cat avem, va asigur ca e foarte, foarte bun si pretios! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu